Opći uvjeti poslovanja

Internetska stranica www.duoddesign.com u vlasništvu je DuoD Design, obrt za dizajn, proizvodnju i usluge, vl. Dijana i Dorina Zagorac.

Svi materijali koje se nalaze na www.duoddesign.com internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo DuoD Design, te se mogu koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. DuoD Design. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.duoddesign.com kako je regulirano ovim Uvjetima kupnje.

Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Ovi uvjeti kupovine definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je DuoD Design, vl. Dijana i Dorina Zagorac, a Kupac robe je posjetitelj naših Internet stranica koji odabere barem jedan proizvod i pošalje narudžbu Prodavatelju.

Sve cijene na www.duoddesign.com izražene su u kunama i ne uključuju PDV. DuoD Design nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat u temeljem članka 90. st. 1 i st. 2 Zakona o PDV-u (NN br. 73/13).

Pri kupnji vrijede cijene na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe. Cijene su važeće do obrade novog cjenika.

DuoD Design je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti. Također, DuoD Design je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popuste i akcije.

Pristup na internetske stranice www.duoddesign.com ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Od Kupca se zahtjeva da dostavi kontakt adresu za dostavu. Sav nakit izrađuje se nakon potvrde uplate na žiro račun obrta. Pošiljke šaljemo u roku 3 radna dana od potvrde uplate.

Glavna obilježja robe

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.duoddesign.com podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.duoddesign.com Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Troškovi dostave

Dostava robe vrši se unutar 3 radna dana od primitka uplate na žiro račun. Vrijeme dostave je između 2 i 4 radna dana. DuoD Design ne odgovara za kašnjenje u isporuci robe izazvano vremenskim uvjetima ili nekim drugim nepredvidivim okolnostima. Trošak dostave je 20,00 HRK za nakit, 30,00 HRK za torbe. Dostava nakita u vrijednosti iznad 250,00 HRK je besplatna.

Napomena: navedene cijene dostave i pogodnosti vezane uz iste vrijede samo za dostave za područje Hrvatske.

Uvjeti plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe

Proizvodi se naručuju popunjavanjem elektronskog formulara, e-mailom ili putem poruke na Facebook ili Instagram stranici Prodavatelja.

Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Prodavatelj će vam poslati račun sa svim podacima za uplatu na žiro račun našeg obrta.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • E-bankingom / m-bankingom
  • Općom uplatnicom
  • Pouzećem
  • Gotovinom u našem krojačkom salonu na Trešnjevci u Hreljinskoj ulici 44

Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom.

Naručeni proizvodi isporučuju se na cijelo područje Republike Hrvatske.

Isporuka će uslijediti najkasnije u roku od 3 radna dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen Kupcu vrati jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten.

Uvjeti povrata i reklamacije

Sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača kupac ima pravo u roku od 14 dana odustati od kupnje. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja, odnosno isporuke naručene robe. Pri tome je kupac dužan pismeno obavijestiti prodavača na e-mail adresu info@duoddesign.com.

Ako je kupac robu već preuzeo i odustao od kupnje, preuzetu robu mora vratiti po pisanoj obavijesti prodavaču. Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani i neoštećeni, te obavezno priložiti kopiju originalnog računa te sve zajedno poslati na adresu pošiljatelja: DuoD Design, Hreljinska ulica 44, 10000 Zagreb.

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe.

U slučaju reklamacije, Kupac se može Prodavatelju obratiti putem e-mail adrese info@duoddesign.com.

Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je Kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je odmah uputiti pisani prigovor/reklamaciju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim o rokovima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail info@duoddesign.com ili pisanim putem na adresu Prodavatelja.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

Prodavatelj će inače smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. Ukoliko, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

Prodavatelj će prihvatiti povrat oštećene, nesipravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem Internet stranica DuoD Design komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Izmjene uvjeta kupovine

DuoD Design zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine biti će objavljena na stranicama www.duoddesign.com.